środa, 27 czerwca 2012

Sos czosnkowy



Składniki:
  • łyżka oregano i majeranku
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka oleju lub oliwy
  • jogurt naturalny i majonez ( dodawać zawsze w stosunku 1:1 )
  • łyżka cukru
Oregano wymieszać z majerankiem i zalać gorącą wodą żeby się dobrze zaparzyły. Czosnek zalać oliwą lub olejem i zmiksować. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, dodać cukier (do smaku). Odcedzić oregano z majerankiem i wymieszać z resztą składników. Jest to sos niczym nie różniący sie od tego  z pizzerii :) pyszny !


4 komentarze:

  1. ciekawy! do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię bardzo podobny ! O wiele lepszy od sklepowego .

    OdpowiedzUsuń
  3. Patentu na miksowanie czosnku z olejem nie znałam, muszę wypróbować :) w sumie nie głupi pomysł, łyżka oleju rzepakowego to zawsze trochę więcej omega-3 w diecie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gwarantuję , że pyszny . Prawda jest taka , że specjalista od tych sosów jest mój Syn :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...