Składniki :
- 20 dag kiszonej kapusty
- 2 łyżeczki miodu
- płaska łyżeczka kminku
- ewentualnie łyżka oliwy
Przygotowanie:
- 20 dag kapusty kiszonej, jeśli bardzo mokra to lekko odcisnąć
- Gdyby kapusta była grubo szatkowana to rozdrobnić
- Dodać 2 łyżeczki miodu i dobrze wymieszać
- Zmielić kminek i dodać do kapusty- ponownie wymieszać.Wszystko- gotowe.
Surówki starczy dla dwóch osób, chyba, że nam zasmakuje i wtedy może braknąć nawet dla jednej :)
Przepis znalazłam u M. Tombaka - "Droga do zdrowia"
ja akurat wolę bez kminku ;))
OdpowiedzUsuńTaka z kminkiem ułatwia nam trawienie:)
Usuńteż taką robię:) samo zdrowie!
OdpowiedzUsuńuwielbiam taką surówkę i bardzo często jadamy kiszoną kapustkę
OdpowiedzUsuńnie lubię zbytnio kminku ale taką surówkę lubi moje Szczęście więc i tak robię. Bardzo mu smakuje :)
OdpowiedzUsuń