poniedziałek, 7 stycznia 2013

Kapusta z kminkiem- surówka



Składniki :

  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 2 łyżeczki miodu
  • płaska łyżeczka kminku
  • ewentualnie łyżka oliwy
Przygotowanie:
  1. 20 dag kapusty kiszonej, jeśli bardzo mokra to lekko odcisnąć
  2. Gdyby kapusta była grubo szatkowana to rozdrobnić
  3. Dodać 2 łyżeczki miodu i dobrze wymieszać
  4. Zmielić kminek i dodać do kapusty- ponownie wymieszać.Wszystko- gotowe.
Surówki starczy dla dwóch osób, chyba, że nam zasmakuje i wtedy może braknąć nawet dla jednej :)
Przepis znalazłam u M. Tombaka - "Droga do zdrowia"


5 komentarzy:

  1. też taką robię:) samo zdrowie!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam taką surówkę i bardzo często jadamy kiszoną kapustkę

    OdpowiedzUsuń
  3. nie lubię zbytnio kminku ale taką surówkę lubi moje Szczęście więc i tak robię. Bardzo mu smakuje :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...