piątek, 19 kwietnia 2013

Koreczki śledziowe - przystawka



Składniki:

Przygotowanie:
  1. Płaty śledziowe osączamy z oleju i kroimy w takie dzwonka, by można było zjeść je na raz
  2. Paprykę kroimy w kostkę, ogórka w plasterki
  3. Na talerzu układamy dzwonka śledzia, a na nim kolejno ogórka, paprykę i oliwkę - spinamy wykałaczką
  4. Ilość przygotowanych koreczków zależy jedynie od tego ile osób zapraszamy np. na kolację
  5. Jeśli dysponujemy papryką żółtą to też będzie pięknie wyglądać w tym zestawie, ewentualnie może być też papryka świeża :)
Taka przystawka będzie ozdobą każdego stołu, a śledzie znajdą zawsze amatorów :)

8 komentarzy:

  1. nie przepadam za oliwkami, ale w tym wydaniu wszystko wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby śledzi użyć do koreczków, a to bardzo fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie koreczki, bardzo dawno nie robiłam:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyskara - oliwki można zastąpić np. na rzodkiewką, tez powinno być w porządku :)

      Olko -a ja często tak właśnie wykorzystuje śledziki :)

      Anulo -przy najbliższej okazji, zrób, pozdrawiam:)

      Usuń
  4. Fajnie wyglądają i na pewno są smaczne. Świetna alternatywa dla zwykłych śledzi w śmietanie czy oleju zazwyczaj podawanych gościom.

    OdpowiedzUsuń
  5. świetna przystawka w sam raz na imprezy;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam śledzie :) fajny pomysł
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...