środa, 8 maja 2013

Muffiny z konfiturą





Składniki:
  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 10 dag masła 
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • konfitura np. truskawkowa, wiśniowa
Przygotowanie:
  1. W jednej miseczce wymieszać składniki suche
  2. W drugiej miseczce bardzo dokładnie wymieszać składniki mokre: mleko, roztopione masło i jajka
  3. Do miseczki z suchymi składnikami wlać składniki mokre i dokładnie wymieszać, do połączenia się składników - zbyt długie mieszanie może wpłynąć na to, że muffiny będą twarde
  4. Przygotować blaszkę i papierowe papilotki
  5. Do każdej foremki wlewać po pół jej objętości, nałożyć płaską łyżeczkę konfitury i wlać ciasta do 3/4 wysokości foremki
  6. Piec w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni C, przez 20-25 min.


12 komentarzy:

  1. ale poduszeczki śliczne wyrosły:) porywam do kawy;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne do porannej kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też robiłam mufiny tylko troszkę inne:)

    pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  4. Z konfiturka jeszcze nie prubowałam, muszę spróbować kiedyś.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają jak pączki z marmoladą , takie puszyste:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojej, wyglądają przepysznie!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam słodkości, więc nie mogę się oprzeć tym muffinkom :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. wyglądają pysznie :) jak pączki :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Sliczne :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. REWELACJA!
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/
    PS: Obserwuję. Mogę liczyć na to samo?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...