poniedziałek, 1 lipca 2013

Cukier różany


Tym razem bohaterem tego posta jest cukier, cukier różany. Sporą garść umytych i dobrze wysuszonych płatków różanych zmieliłam z cukrem kryształem. Uzyskałam kolorowy, różany cukier. Po całkowitym wyschnięciu zmieliłam go ponownie na puder. Wykorzystam go do ozdoby moich wypieków :)


13 komentarzy:

  1. Cudowny kolor ma:)Do wypieków jak znalazł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dziękuję za miłe słowo! :)
    A tym cukrem różanym jestem urzeczona!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto zrobić, tylko ważne by róża nie była pryskana.

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Wszystkim dziękuję za miłe słowa, a na pomysł wpadłam widząc gdzieś kiedyś na blogu cukier z fiołkami, ale nie pamiętałam jak go zrobić, a przepis przyszedł sam :)

      Usuń
  4. Wspaniały pomysł, taki cukier musi być bardzo aromatyczny. Pozwolę sobie skorzystać z tego przepisu. Omlet z jagodami też mi się podoba. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewo, niestety aromat zgubił podczas suszenia:(

      Usuń
  5. o tak!:) do wypieków idealny i aromat nadadzą cudowny:)
    Ps. gotowanie za głosowanie już trwa!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. rewelacyjny pomysł:) bomba!

    OdpowiedzUsuń
  7. o, ja jeszcze kwiatowych cukrów nie robiłam, ale z ochotą kiedys spróbuję.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...