czwartek, 17 października 2013

Placuszki dyniowe


Składniki :
  • około 20 dag startej dyni
  • 1 jajko
  • około 2 łyżek mąki
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Do utartej dyni dodać jajko i mąkę oraz sól - wszystko dokładnie wymieszać, konsystencja ciasta powinna być podobna do masy na placki ziemniaczane
  2. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron
  3. Posypać ewentualnie cukrem - można dodać do ciasta garść rodzynek, wymieszać i dopiero smażyć.

8 komentarzy:

  1. Kocham placuszki, pewnie te też by mi smakowały:)

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowite! lubię placki wszelkiego rodzaju:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam, niech no tylko dynię zdobędę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anulo- o pewnie tak :)
    Karmel- polecam zatem:)
    Kobiety w sieci- warto spróbować, by wiedzieć jaki mają smak.
    Wszystkich pozdrawiam i dziękuję za komentarze!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne,bardzo lubię!
    Dynia ma nieskończone możliwości.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja jadłam już placki z cukini ale z dyni jeszcze nie.

    http://milionioliwka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne, przepyszne, super pyszne :D
    Odczekałam z mąką kukurydzianą i dobrze, bo rozmiękła dynia więc jeszcze dodałam mąki. Kiedyś zrobię z pszenną i porównam smak.
    Dzięki wielkie :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...