niedziela, 26 stycznia 2014

Mintaj w panierce ziemniaczanej na cukini

Składniki :
  • 4 dzwonka fileta z mintaja
  • 3 ziemniaki
  • białko 
  • sól, pieprz
  • kawałek pora
  • cukinia, tłuszcz do smażenia



Przygotowanie :
  1. Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy wodę, dodajemy pieprz i ubite białko na pianę - dobrze mieszamy
  2. Pora kroimy drobno, posypujemy nim dzwonko ryby z obydwu stron, solimy
  3. Masą ziemniaczaną obtaczamy rybę i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu
  4. Podajemy na grillowanej cukinii.
Lampka białego półwytrawnego wina Celebro podana do tego dania będzie w sam raz :)






16 komentarzy:

  1. Uleńko bardzo smacznie wygląda buziaki ślę Marii

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczny zestaw obiadowy albo na przekąskę. Białe wino obowiązkowo dla smaku...
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. podoba mi się ta panierka do ryby:)

    OdpowiedzUsuń
  4. rewelacyjna rybka:D super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  5. oj, ale bym zjadła taką rybkę.... uwielbiam panierki, wszystkie!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Obiadek moje smaki, panierka super :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawa ta panierka, bardzo ładnie podany obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy sposób podania, chętnie spróbuję :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Ta panierka ziemniaczana brzmi obiecująco!

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo ciekawa panierka, ryba w plackach ziemniaczanych, dwie rzeczy które kocham!!!
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  11. Sposób na panierkę rewelacyjny, ale ten chrust lany to dopiero musi być smakołyk !
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Przepięknie podany!! wygląda obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  13. Za mało ryb jemy w domu, a myślę, że taki kulinarny miks ziemniaków i rybki smakowałby :-) Tylko czy ta panierka nie odpada w takcie smażenia? I czy ryba jest w środku dobrze wysmażona (nie chcą potwory moje jeść takiej soczystej, nie wiem czemu wolą trotowatą...). Pozdrawiam serdecznie, Marzynia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzyniu, robiłam jakiś czas temu rybkę, ale o ile pamiętam i (widać to) nie odpadała, a filety powinny być dość cienkie.
      pozdrawiam :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...