Jeśli odczuwacie poświąteczny przesyt to może taka pasta przywróci Wam równowagę smaków :)
Składniki :
- 1 awokado
- połowa 150 gramowego opakowania śmietankowego serka np. almette
- szczypiorek,chili w proszku, sok z cytryny do smaku, ewentualnie koperek
Przygotowanie:
- Do miksera włożyć obrane awokado, dołożyć serek, szczypiorek, koperek, sól, sok z cytryny, chili
- Dobrze wszystko zmiksować
Można używać na chleb zamiast masła :)
Zużyć w przeciągu dwóch dni.
Zużyć w przeciągu dwóch dni.
Wygląda tak smakowicie, że moje kolejne zakupy nie obejdą się bez awokado
OdpowiedzUsuńAle mam pytanie z innej beczki.
Czy mogłabyś użyczyć swoje przepisy do publikacji na blogu Kwiatu Dolnośląskiego http://www.kwiatdolnoslaski.pl/search/label/Przepi%C5%9Bnik%20nie%20w%C4%99druj%C4%85cy którego jestem częścią? Co miesiąc zamieszczamy post z ciekawymi przepisami i było by mi miło gościć prawdziwą pasjonatkę . Twoja rola ograniczałaby się do podania przepisu( może być już publikowany), a ja opublikuję go na blogu. Będzie mi bardzo miło, jesli zgodzisz się . Czekam na odpowiedź. pozdrawiam Dobrosława
Witam Dobrosławo :)
UsuńZajrzałam na stronkę o której wspomniałaś. Myślę, że fajnie byłoby przyłączyć się do Was, by móc publikować tam swoje przepisy.
Może na początek spróbujemy zamieścić jeden przepis jak najprostszy. A w ogóle to proszę Dobrosławo napisz do mnie kilka słów na pocztę bloga :prostepotrawy@windowslive.com , to omówimy szczegóły. Pozdrawiam.
Taka pasta to samo zdrowie:-)
OdpowiedzUsuńLubię wszelkiego typu pasty. Miła odmiana od wędliny czy serów:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię pastę z awokado - szczególnie jako szybkie śniadanie
OdpowiedzUsuńLubię awokado , ale takiej pasty jeszcze nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńPrzesyt po świętach ogromny! Na sniadanie jadłam tylko biały ser:)
Poświąteczne pozdrowienia zostawiam:)
Po świątecznym przesycie miło jest powrócic do lekkich przekąsek . Pomysłowa pasta pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam awokado, muszę zrobić:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką pastę z ochotą, lubię awokado :-)
OdpowiedzUsuńTakiej jeszcze nie robiłam. Spróbuję, bo awokado często gości na moim stole.
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńchętnie bym spróbowała tej pasty :)
OdpowiedzUsuńPoproszę:)
OdpowiedzUsuńJa sobie czasem robię takie "masełko" z awokado, ale Czereda twierdzi,że niedobre. Nie znają się...
OdpowiedzUsuńRobię taką pastę i bardzo nam smakuje:))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ostatnio pokochałyśmy awokado. Wcześniej twierdziłyśmy, że jest mdłe i bez smaku, jednak odpowiednio przyrządzone jest po prostu wspaniałe :) Podobną pastę zawsze dodajemy do sałatki warzywnej zamiast majonezu. Jest naszym zdaniem duuuużo lepsza ;)
OdpowiedzUsuńLubię bardzo takie przepisy: proste, szybkie, pyszne. I w ślicznym naczynku serwowane:)
OdpowiedzUsuń