niedziela, 28 grudnia 2014

Pasta z awocado


Jeśli odczuwacie poświąteczny przesyt to może taka pasta przywróci Wam równowagę smaków :)


Składniki :

  • 1 awokado
  • połowa 150 gramowego opakowania śmietankowego serka np. almette
  • szczypiorek,chili w proszku, sok z cytryny do smaku, ewentualnie koperek

Przygotowanie:

  1. Do miksera włożyć obrane awokado, dołożyć serek, szczypiorek, koperek, sól, sok z cytryny, chili
  2. Dobrze wszystko zmiksować



                                Można używać na chleb zamiast masła :)
                                     Zużyć w przeciągu dwóch dni.

17 komentarzy:

  1. Wygląda tak smakowicie, że moje kolejne zakupy nie obejdą się bez awokado
    Ale mam pytanie z innej beczki.
    Czy mogłabyś użyczyć swoje przepisy do publikacji na blogu Kwiatu Dolnośląskiego http://www.kwiatdolnoslaski.pl/search/label/Przepi%C5%9Bnik%20nie%20w%C4%99druj%C4%85cy którego jestem częścią? Co miesiąc zamieszczamy post z ciekawymi przepisami i było by mi miło gościć prawdziwą pasjonatkę . Twoja rola ograniczałaby się do podania przepisu( może być już publikowany), a ja opublikuję go na blogu. Będzie mi bardzo miło, jesli zgodzisz się . Czekam na odpowiedź. pozdrawiam Dobrosława

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Dobrosławo :)
      Zajrzałam na stronkę o której wspomniałaś. Myślę, że fajnie byłoby przyłączyć się do Was, by móc publikować tam swoje przepisy.
      Może na początek spróbujemy zamieścić jeden przepis jak najprostszy. A w ogóle to proszę Dobrosławo napisz do mnie kilka słów na pocztę bloga :prostepotrawy@windowslive.com , to omówimy szczegóły. Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Taka pasta to samo zdrowie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię wszelkiego typu pasty. Miła odmiana od wędliny czy serów:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię pastę z awokado - szczególnie jako szybkie śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię awokado , ale takiej pasty jeszcze nie próbowałam.
    Przesyt po świętach ogromny! Na sniadanie jadłam tylko biały ser:)
    Poświąteczne pozdrowienia zostawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Po świątecznym przesycie miło jest powrócic do lekkich przekąsek . Pomysłowa pasta pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, uwielbiam awokado, muszę zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zjadłabym taką pastę z ochotą, lubię awokado :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takiej jeszcze nie robiłam. Spróbuję, bo awokado często gości na moim stole.

    OdpowiedzUsuń
  10. chętnie bym spróbowała tej pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja sobie czasem robię takie "masełko" z awokado, ale Czereda twierdzi,że niedobre. Nie znają się...

    OdpowiedzUsuń
  12. Robię taką pastę i bardzo nam smakuje:))
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Ostatnio pokochałyśmy awokado. Wcześniej twierdziłyśmy, że jest mdłe i bez smaku, jednak odpowiednio przyrządzone jest po prostu wspaniałe :) Podobną pastę zawsze dodajemy do sałatki warzywnej zamiast majonezu. Jest naszym zdaniem duuuużo lepsza ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Lubię bardzo takie przepisy: proste, szybkie, pyszne. I w ślicznym naczynku serwowane:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...