piątek, 21 sierpnia 2015

Filet z kurczaka z sosem tajskim


Składniki :

  • batat
  • fasola
  • filet z kurczaka
  • olej lub masło do smażenia
  • ulubione zioła do kurczaka
  • sos chili tajski

Przygotowanie :
  1. Fasolę i batat ugotować
  2. Filet z kurczaka lekko oprószyć ulubionymi ziołami i usmażyć na oleju lub maśle klarowanym
  3. Przed podaniem mięso polałam sosem tajskim słodko-kwaśnym chili /vifon/
                  Takie danie "powędrowało " ze mną w plener :)
                  Jak dla mnie filet zyskał nowy smak.

7 komentarzy:

  1. Niby jeden prosty składnik więcej a danie nabiera nowego wyrazu, też lubię takie eksperymenciki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurczak musiał smakować cudownie w towarzystwie batata i fasoli.;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Filet z kurczaka to zawsze ekspresowe danie. Rozglądnę się w markecie za tym sosem. Pozdrawiam !!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super propozycja na obiad, tylko zamiast smażyć, kurczaka zrobię w parowarze. :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...