Bardzo podobny przepis zgłosiłam na konkurs Intermarche. Proszę zapoznajcie się z tamtą i tą propozycją .
Składniki :
- około 20-30 dag ryby, u mnie miruna
- 6 dag świeżego szpinaku, kilka gałązek mięty
- jajko
- 2-3 łyżki mąki
- sok z cytryny -
- sól, pieprz, tłuszcz do smażenia
- ugotowany ryż, czerwona papryka do ozdoby
Przygotowanie :
- Rozmrożoną rybę, pokroić na dzwonka, posypać pieprzem i solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 5-10 min
- Do szpinaku i listków mięty, dodać jajko, mąkę, odrobinę soli i około łyżki soku z cytryny- wszystko zblendować
- Na gorącym tłuszczu smażyć z obu stron kawałki ryby zanurzone wpierw w szpinakowo-miętowej panierce
- Osączyć na papierowym ręczniku
- Zrobić sałatkę, u mnie z pomidorów i arbuza (polałam sosem miętowym )
Na sos miętowy :
Kilka gałązek mięty, sok z cytryny, miód i oliwa- wszystko wymieszać. Polać tym sałatkę.
Rybę podałam na ryżu i polałam sosem chrzanowym ze świeżo startego chrzanu.
Więcej szczegółów pod banerkiem w prawym górnym rogu :)
Więcej szczegółów pod banerkiem w prawym górnym rogu :)
Świetny pomysł na pyszną rybkę, a jak ładnie ją podałaś :-) bardzo mi się podoba :-)
OdpowiedzUsuńRyba w tym wykonaniu bardzo zachęca,ładnie podane i te kolory;)
OdpowiedzUsuńZagłosowałam na poprzedni przepis z miruną, bo faktycznie zrobiłam ją i była pyszna, pachnąca miętą! Ten przepis też wypróbuję. :))
OdpowiedzUsuńMarzeno, Naturalne metody i moje scrapowisko - dziękuję za miłe słowa :)
UsuńMniam, pyszności! Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńo! widzę, że i u Ciebie lawendowe akcenty :-)
OdpowiedzUsuńNiczym jakaś królowa na puchowych kołdrach :)
OdpowiedzUsuńBeato, Izabelo i Elu - dziękuję za zaglądanie do mnie i pewnie za oddane głosy...
UsuńJest wspaniała, więc głosuję na nią ustawicznie!
OdpowiedzUsuńJuz ktoś wykorzystał przepis i uważa, ze ryba jest smaczna, dzięki Basiu za wsparcie, pozdrawiam :)
UsuńPanierka ze szpinaku, to przecież genialne :) Pycha!
OdpowiedzUsuńTo danie wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńmiłego tygodnia
Zagłosowane :) Bardzo ciekawy przepis! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za oddanie głosu, pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
UsuńBardzo dziękuje za odwiedziny i miłe słowa...Są dla mnie prawdziwym motorem do nowych pomysłów. Wiele lat moją jedna z pasji była kuchnia ....Teraz trochę się to zmieniło....Obejrzałam twoje dzieła i jestem zachwycona ....Pyszności ...Przypomniałam siebie z przed lat....Pozdrawiam ciepło...
OdpowiedzUsuńciekawy sposób na rybkę :)
OdpowiedzUsuńMiruna wygląda wspaniale. Mniam! Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie! :) :)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie i ta piękna zieleń :)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda. Muszę koniecznie tak przygotować mirunę.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Bardzo smaczna ryba. Dawno jej nie jadłam. Podałaś tak ładnie. Ślinka leci na sam widok. Dlatego też oddałam mój głos na Twoje danie z miruną :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda i na pewno smakuje wyśmienicie. Zagłosowałam. Życzę wygranej:):):):)
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie, wyobrażam sobie smak, zagłosowałam z chęcią. Pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńGłos oddany, pozdrawiam i dziekuję za cudne przepisy Uleńko
OdpowiedzUsuń