Karnawał ciągle trwa :)
Składniki :
- filet z kurczaka
- brzoskwinie z puszki
- cebula
- musztarda
- majonez
- ser żółty
Przygotowanie :
- Filet przekroić wzdłuż na pół, posmarować musztardą i przełożyć do naczynia żaroodpornego
- Na wierzch mięsa ułożyć cebulę pokrojoną w kostkę, na cebulę wyłożyć "kołderkę" majonezu na grubość na około 1-1,5 cm
- Na majonezie ułożyć brzoskwinie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C na 30 min
- Po tym czasie posypać całość serem i zapiekać ponownie około 30 min.
Też tak często robię.
OdpowiedzUsuńFajny przepisik, super mięsko
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńAleż mi narobiłaś smaka, pięknie podane i na pewno wyśmienicie smakuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Klasyk do którego chętnie wracam, tylko porcji dla mnie nie smaruję majonezem. Poza tym pychota.
OdpowiedzUsuńWygląda na bardzo smaczny, ale te kalorie...Cóż, to wspaniała motywacja żeby poćwiczyć i nagrodzić się tym właśnie posiłkiem :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, muszę koniecznie wypróbować, bo lubię mięsa ze słodkimi dodatkami.
OdpowiedzUsuńNie robiłam takiej wersji, ale aż mi ślinka cieknie na widok tych zdjęć, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie, choć takich smaczków trochę się boję. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńBrzoskwinia świetnie pasuje do kurczaka i innych mięs, sama często je razem łączę :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię mięsa podane na słodko:)
OdpowiedzUsuńWyglada bardzo apetycznie:)
Pozdrawiam cieplutko
Szybkie, proste i na pewno pyszne, rewelacja :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne! Ja wczoraj robiłam filet, brzoskwinia, żółty ser i do piekarnika <3 Pycha!
OdpowiedzUsuńJasne, jak karnawał to dobre jedzenie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTe brzoskwinie jakoś mi do tego nie pasują :-p.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie. Lubię owoce z mięsem.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Takiego połączenia brzoskwiń z kurczakiem i majonezem jeszcze nie widziałem! Naprawdę intrygujące!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Lubię takie połączenia
OdpowiedzUsuń