środa, 17 lutego 2016

Frytki z indyka o smaku carry



Składniki :

  • 40 dag sznycli z fileta z piersi indyczej
  • 2 jajka 
  • sok z cytryny 
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • carry, sól, pieprz


Przygotowanie :
  1. Mięso pokroić w plastry, a te w cienki paski
  2. Oprószyć je przyprawami, włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, chwilę potrzymać
  3. Jajko roztrzepać widelcem, maczać mięsne frytki w jajku, obtaczać w bułce tartej 
  4. Smażyć na oleju na złoty kolor, podawać z ryżem, u mnie jeszcze z brokułem.

                                        Zaletą tak przygotowanego mięsa jest jego podzielność :)


Najlepsze zaraz po usmażeniu :)
Inspiracja "Mięsa na domowe obiady".

18 komentarzy:

  1. Ale się zrobiłam głodna:)
    pycha!
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ula... Zlituj się, jest 22:19, a moje ślinianki szaleją... Serdeczności przesyłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Są pyszne, często je robię, ale bez carry, więc muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda pysznie :) zjadłabym, uwielbiam curry :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawe danie, warte wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  6. wow, pierwsze słyszę, ale wyglądają smakowicie, szkoda, że mam uczulenie na curry ;(

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę wypróbować! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Skopiowałam przepis i zrobię tą potrawę, bo sądzę, że to jest pyszne. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajny pomysł na przygotowanie indyka w oryginalny sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Robiłam z kurczaka. Muszę stwierdzić, że sok z cytryny dodaje smaku mięsu drobiowemu. Lubię też curry, więc mnie ta wersja bardzo smakuje. Pozdrawiam M

    OdpowiedzUsuń
  11. Z curry bardzo lubię. To cudowna przyprawa, dodaje orientalnego smaku. Cytryny nie próbowałam dodawać do mięsa, muszę spróbować, zapewne doda jakiejś tajemniczej nutki indykowi:) Pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  12. pyszny sposób na kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...