poniedziałek, 27 czerwca 2016

Kotlety z indyka w panierce


                    Jedzenie proste i smaczne, takie lubię najbardziej :)



Składniki :


  • sznycle z fileta z piersi indyka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie :
  1. Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody
  2. Na płaski talerz wsypać bułkę tartą 
  3. Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce
  4. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.
     Mięso z indyka może być alternatywą dla " świńskiego "schabowego :)

11 komentarzy:

  1. Bardzo lubię kotlety z indyka. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. od około dwóch lat unika panierek wszelkiej maści- czy to bułki, czy migdałów, czy płatków owsianych..
    ale indyka bym zjadła ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. I już pomysł na obiad gotowy ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. To pychotka,wiem. Trochę inaczej panieruję, w mące, jajku i bułce. Spróbuję Twojego sposobu. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie mi uświadomiłaś jak dawno nie jadłam kotletów z indyka! Muszę zrobić koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię indyka, kotleciki mniammm...pozdrawiam...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...