Składniki :
- mała główka białej kapusty lub 1/2 większej główki
- 2 małe ogórki
- 1/2 puszki 425 ml kukurydzy Bonduelle
- marchew
- majonez, chrzan, sól
Przygotowanie :
- Kapustę posiekać i sparzyć wrzatkiem na sicie lub posypać solą i pozostawić na ok. 20 min. ( sparzoną również odcisnąć)
- Posoloną kapustę odcisnąć, dodać pokrojony szczypiorek, startą marchew i ogórki - wymieszać
- Chrzan połączyć z majonezem i dodać do surówki - całość wymieszać.
Młoda kapusta smakuje teraz najlepiej:) Taką suróweczkę muszę koniecznie zrobić.
OdpowiedzUsuńŚwietna sałatka!
OdpowiedzUsuńBardzo często robię podobne suróweczki, uwielbiam je :) A kapusta to nieoceniona moc zdrowotnych właściwości, powinniśmy jeść jej jak najwięcej :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńdo obiadu idealna :)
OdpowiedzUsuńidealna na letnie dni;)))
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukałam surówki z kapusty- dziękuję!
OdpowiedzUsuń