piątek, 24 czerwca 2016

Surówka z młodej kapusty z kukurydzą


Składniki :


  • mała główka białej kapusty lub 1/2 większej główki
  • 2 małe ogórki
  • 1/2 puszki 425 ml kukurydzy Bonduelle
  • marchew
  • majonez, chrzan, sól

Przygotowanie :

  1. Kapustę posiekać i sparzyć wrzatkiem na sicie lub posypać solą i pozostawić na ok. 20 min. ( sparzoną również odcisnąć)
  2. Posoloną kapustę odcisnąć, dodać pokrojony szczypiorek, startą marchew i ogórki - wymieszać
  3. Chrzan połączyć z majonezem i dodać do surówki - całość wymieszać.

                              Więcej przepisów na warzywneinspiracje.pl




W parze z sałatką

7 komentarzy:

  1. Młoda kapusta smakuje teraz najlepiej:) Taką suróweczkę muszę koniecznie zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo często robię podobne suróweczki, uwielbiam je :) A kapusta to nieoceniona moc zdrowotnych właściwości, powinniśmy jeść jej jak najwięcej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie szukałam surówki z kapusty- dziękuję!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...