poniedziałek, 18 lipca 2016

Surówka z młodej kapusty z czerwoną cebulką


Składniki :

  • mała główka kapusty
  • łyżka majonezu
  • cebulka czerwona
  • koperek
  • sól, cukier


Przygotowanie :
  1. Kapustę poszatkować drobno i lekko posolić i pozostawić na ok. 15 min.
  2. Obraną cebulę pokroić drobno w kostkę
  3. Kapustę odcisnąć, posypać łyżeczką cukru, polać majonezem- wg uznania i wymieszać
  4. Posypać pokrojonym koperkiem.


9 komentarzy:

  1. Hihi ile bym nie zjadła to tutaj zawsze robię się głodna :D Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Surówki z kapusty lubię bardzo, więc to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam surówki, z kapusty również...pozdrawiam SERDECZNIE...

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajny dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak dobry surowiec to składników nie musi byc dużo i tak jest smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...