czwartek, 18 sierpnia 2016

Surówka z włoskiej kapusty


Składniki :


  • połowa małej główki kapusty włoskiej
  • 1 ogórek
  • majonez, musztarda
  • sól, pieprz, cukier, sok z cytryny

Przygotowanie :
  1. Kapustę pokroić drobno i posypać solą, lekko ucisnąć i pozostawić na 10-15 min.
  2. Obranego ogórka pokroić w kostkę i dodać do wyciśniętej kapusty, pokropić sokiem z 1/3 cytryny
  3. Posypać do smaku pieprzem i cukrem, dodać majonez ( ok. łyżki) zmieszany z łyżeczką musztardy- wymieszać
  4. Posypać koperkiem.



4 komentarze:

  1. Niby prosta, a jeszcze nie jadłam...będę robic Twoje cukinie faszerowane kaszą) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna surówka. Mało używam kapusty włoskiej , muszę wypróbować. Miłego weekendu !

    OdpowiedzUsuń
  3. takiej surówki jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...