Składniki :
- 40 dag wątróbek drobiowych
- 2 -3 łyżki masła
- 6 suszonych moreli bezsiarkowych
- ok. szklanki czerwonego wina
- 2 łyżki musztardy
- sok z cytryny, mąka, sól
Przygotowanie :
- Wątróbkę umyć, osuszyć i obtoczyć w mące, krótko smażyć na patelni z obu stron
- Morele pokroić, zalać winem i poddusić w garnuszku pod przykryciem
- Dodać do moreli musztardę, doprawić do smaku sokiem z cytryny i odrobiną soli, morele rozgnieść w trakcie gotowania
- Do wątróbek na patelni dodać sos i dusić razem na małym ogniu razem ok. 5 min.
Można podać z ryżem.
Mojemu mężowi będzie na pewno smakować :)
OdpowiedzUsuńPostaram się takie smakowitości wprowadzić do mojej kuchni bo wygląda ta potrawa rewelacyjnie:)Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńUleńko, skąd Ty bierzesz te wszystkie kulinarne pomysły? Podziwiam Cię i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPomysły często z internetu, ale zawsze wybieram te super proste, a dużo mam też z własnego"podwórka" :)
Usuńrównież pozdrawiam Cię serdecznie.
ciekawy pomysł na sos do wątróbki :)
OdpowiedzUsuńTakie niby zwyczajne wątróbki a jakie wytworne danie :)
OdpowiedzUsuńMmm..zapowiada się pysznie
OdpowiedzUsuńKocham drobiowa watróbkę! Ale przyrzadzam ją zwyczajnie. Ten przepis jest inny, he, he...niezwyczajny, muszę przy okazji go wypróbowac:)
OdpowiedzUsuńSerdeczności.