- 3 udka z kurczaka
- 1 duża marchew, pietruszka, kawałek selera
- 4 łyżki zielonego groszku- u mnie mrożony
- sól, pieprz, czerwona mielona papryka
- tłuszcz do smażenia, mąka
Przygotowanie :
- Z umytych udek zdjąć skórę, posypać solą, pieprzem, papryką
- Oprószyć mąką, obsmażyć na tłuszczu
- Do garnka z niewielką ilością wody włożyć obsmażone udka wraz z tłuszczem, gotować do niewielkiej miękkości
- Warzywa obrać, poszatkować, obsmażyć na tłuszczu, dołożyć do mięsa, na koniec gotowania wsypać groszek, ugotować wszystko do miękkości
- Doprawić do smaku solą i pieprzem
- Podawać z ryżem :)
Udka były duże, więc dzieliłam je na 2 części.
Kto lubi kurczaka bardziej na słodko może dodać do warzyw garść rodzynek.
muszę wypróbować, mam córeczkę niejadka może w tej wersji polubi kurczaka ;-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Groszek i marchewka to idealne połączenie:D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZatęskniłam za kurczakiem, a u mnie ostatnio ciągle wołowina. Zjadłabym chętnie taki obiadek.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja na kurczaka :) pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWyglada apetycznie :) Pozdrawiam Ulenko
OdpowiedzUsuńNa pewno smakuje pysznie!
OdpowiedzUsuńBardzo dobra propozycja na obiad.
Pozdrowienia!
Lubię takie mięsko ☺
OdpowiedzUsuńTen przepis bardzo mi się przyda, chętnie nim odmienię nasze dotychczasowe sposoby na podanie kurczaka :)
OdpowiedzUsuńMyślałam, że to na wierzchu to zrumieniona tarta bułeczka :-)
OdpowiedzUsuńNie bułeczka, a zbyt drobno poszatkowana marchewka :)
UsuńA danie jest naprawdę smaczne - polecam.
kurczaczek wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńMniam..moje smaki
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł na dodatek groszku :)
OdpowiedzUsuńto musi smakować fantastycznie!
OdpowiedzUsuń