Ten przepis poleca mądra mikrobiotyka. Znalazłam go w "Jak żyć długo i zdrowo"- M. Tombaka
Michał Tombak poleca pić taką herbatę imbirową co najmniej przez 2 miesiące.
A komu zasmakuje to do końca życia.
Składniki herbaty nasycają organizm wszystkimi mikro- i makroelementami.
Składniki :
- 1 torebka ekspresowej herbaty zielonej lub czarnej
- 2 łyżeczki słodkiej śmietanki
- pół łyżeczki masła
- pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
- łyżeczka miodu
Przygotowanie :
- W szklance wrzątku parzyć herbatę przez 3 min.
- Po wyjęciu torebki dodać śmietankę, imbir, masło i miód- wymieszać
- Przykryć spodkiem i parzyć wszystko jeszcze chwilę
- Pić dobrze ciepłe.
Spróbuję, tylko po co to masło?
OdpowiedzUsuńBasiu, nie wiem. Ale jak dla mnie herbatka w smaku jest ok:)
UsuńCzy to aby nie za mocne w smaku jest ? Muszę spróbować. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie herbata podobna do ostrzejszej bawarki:)
UsuńJak Barbara Wójcik pytam: "po co masło"? Przez to chyba bym nie upiła... tym bardziej, że w ogóle nie jem masła ;)
OdpowiedzUsuńHerbata z imbirem jest bardzo zdrowa. Przepis jest niespotykany.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)
Na takie przeziębienie jak ja mam to jak znalazł 😉😉😉
OdpowiedzUsuń