wtorek, 25 kwietnia 2017

Herbata imbirowa wg Tombaka


Ten przepis poleca mądra mikrobiotyka. Znalazłam go w "Jak żyć długo i zdrowo"- M. Tombaka
Michał Tombak poleca pić taką herbatę imbirową co najmniej przez 2 miesiące.
A komu zasmakuje to do końca życia.
Składniki herbaty nasycają organizm wszystkimi mikro- i makroelementami.


Składniki :


  • 1 torebka ekspresowej herbaty zielonej lub czarnej
  • 2 łyżeczki słodkiej śmietanki
  • pół łyżeczki masła
  • pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • łyżeczka miodu

Przygotowanie :
  1. W szklance wrzątku parzyć herbatę przez 3 min.
  2. Po wyjęciu torebki dodać śmietankę, imbir, masło i miód- wymieszać
  3. Przykryć spodkiem i parzyć wszystko jeszcze chwilę
  4. Pić dobrze ciepłe.
A tu znajdziecie więcej o kuchni mikrobiotycznej.
Mnie herbatka bardzo smakuje :)

6 komentarzy:

  1. Spróbuję, tylko po co to masło?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Basiu, nie wiem. Ale jak dla mnie herbatka w smaku jest ok:)

      Usuń
  2. Czy to aby nie za mocne w smaku jest ? Muszę spróbować. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak dla mnie herbata podobna do ostrzejszej bawarki:)

      Usuń
  3. Jak Barbara Wójcik pytam: "po co masło"? Przez to chyba bym nie upiła... tym bardziej, że w ogóle nie jem masła ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Herbata z imbirem jest bardzo zdrowa. Przepis jest niespotykany.
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...