czwartek, 18 maja 2017

Gulasz z indyka z papryką i marchewką



Składniki :

  • ok. 50 dag mięsa indyczego
  • 1 cebula
  • mała marchew, taka sama żółta papryka, mały kiszony ogórek
  • mąka, sól, pieprz, liść laurowy, mielona papryka
  • tłuszcz do smażenia
  • ewentualnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego




Przygotowanie:
  1. Pokrojone miso obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnuszka z małą ilością wody z liściem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu czarnego, dołożyć startą marchew, pokrojoną w paski paprykę i cebulę - ugotować do miękkości mięsa, posolić, dodać na koniec gotowania pokrojony ogórek
  2. Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i dodać do mięsa, wymieszać i dogotować. Można ewentualnie dodać łyżkę lub dwie koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku pieprzem i mieloną papryką.


           Tak przygotowane mięso w sosie podałam do kaszy pęczak.



3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...