Składniki :
- ok. 50 dag mięsa indyczego
- 1 cebula
- mała marchew, taka sama żółta papryka, mały kiszony ogórek
- mąka, sól, pieprz, liść laurowy, mielona papryka
- tłuszcz do smażenia
- ewentualnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
- Pokrojone miso obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnuszka z małą ilością wody z liściem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu czarnego, dołożyć startą marchew, pokrojoną w paski paprykę i cebulę - ugotować do miękkości mięsa, posolić, dodać na koniec gotowania pokrojony ogórek
- Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i dodać do mięsa, wymieszać i dogotować. Można ewentualnie dodać łyżkę lub dwie koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku pieprzem i mieloną papryką.
Pysznie wygląda :) Bardzo lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jeść mięso z dodatkiem warzyw:)
OdpowiedzUsuńwspaniałe lekkie danie :)
OdpowiedzUsuń