piątek, 5 maja 2017

Placuszki batatowo-cukiniowe


Składniki :

  • mała cukinia
  • połowa średniego batata
  • 2-3 łyżki mąki kukurydzianej
  • jajko
  • sól, tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
  1. Umytą, nieobraną cukinię zetrzeć na tarce, posypać solą i pozostawić na chwilę
  2. Obrany batat również zetrzeć
  3. Cukinię odcisnąć, połączyć z batatem, dodać mąkę, jajko, odrobinę soli- wymieszać
  4. Smażyć cienkie placuszki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, najsmaczniejsze na ciepło.

                        A w ogrodzie coraz piękniej jest:)

5 komentarzy:

  1. wyglądają bardzo smakowicie, napewno wypróbuje przepis.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Placuszki z cukinii robiłyśmy nie raz ale tera koniecznie musimy dodać bataty ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Placki wyglądają pysznie . Uwielbiam wszystkie. Takich nigdy nie robiłam. Ogród coraz bardziej kolorowy. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...