Składniki :
- średnia cukinia
- 5-6 ząbków czosnku
- ok. 15 pomidorków koktajlowych
- olej kokosowy
- ewentualnie śmietana bezglutenowa
Przygotowanie :
- Umytą cukinie pokroić na kawałki, czosnek obrać i pokroić drobno, podobnie pomidorki koktajlowe
- Na rozgrzany olej wrzucić czosnek, podsmażyć, dodać cukinię - wymieszać całość i smażyć do momentu, aż warzywa stracą surowiznę
- Dodać pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę razem smażyć (pod przykryciem), jeśli chcemy mieć więcej sosu do makaronu to dodać można niewielką ilość śmietany (nie używałam prawie do dania soli)
- Na ugotowany makaron bezglutenowy wyłożyć warzywa.
Smacznego !
Danie nie tylko dla wegan:) Szybko, łatwo i smacznie. Ja chętnie takie zrobię. Nawet jutro. Mam już cukinki w ogródku:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię, danie dla mnie idealne :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńSpróbuje tej potrawy albowiem młodą cukinie uwielbiam we wszelkiej postaci:)
OdpowiedzUsuńTo nie dla mnie. Nie lubię oleju kokosowego. Myślę jednak, że przepis można nieco zmodyfikować. Olej kokosowy zastąpiłbym rzepakowym i dołożyłby do dania... kiełbasę. Tylko co na to weganie?
OdpowiedzUsuńSuper przepis !
OdpowiedzUsuńO widzisz Kochana! Lato i my właśnie tak bardziej warzywno, owocowo idziemy :) Spróbuję ten przepis dziękuję :)
OdpowiedzUsuńLubię cukinię i często robię z makaronem ...serdecznie pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie szybkie obiady :)
OdpowiedzUsuńProsty, smaczny i szybki obiad. Takie obiady na lato... jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuńNa pewno zapamietam to danie, bo córka od niedawna została wegetarianką.
OdpowiedzUsuńPoza tym jest to bardzo smaczne i zdrowe danie dla każdego :)
Pysznie jest u Ciebie : )Uwielbiam cukinię pod każdą postacią : )Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinie :) danie wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie obiady - prosto, smacznie i zdrowo :D
OdpowiedzUsuń