Składniki :
- połowa małej główki włoskiej kapusty
- 15 dag pieczarek
- duża żółta papryka
- mała czerwona papryka
- 1 cebula
- puszka krojonych pomidorów
- sól, pieprz, słodka mielona papryka, 2-3 łyżeczki cukru
Przygotowanie :
- Kapustę pokroić drobno, umyć
- Pieczarki, cebulę i papryki pokroić dość grubo
- Na rozgrzany olej wrzucić kapustę, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką, dusić, dodać cebulę i ponownie przykryć
- Dorzucić pieczarki, później papryki, przykryć i dusić do miękkości
- Dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem, papryką i ewentualnie cukrem do smaku
- Całość wymieszać i chwilę razem pogotować.
Wygląda bosko,
OdpowiedzUsuńNie tylko na lato ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie chodzi za mną leczo!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńi do tego makaron i mamy pyszny obiad w chwilę :)
OdpowiedzUsuńCudowne i niezwykle apetyczne leczo <3 :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo, ale z kapustą to jeszcze nie jadłam ;P
OdpowiedzUsuńPozdrawiam - http://izabiela.pl/
fajna wersja, takiej jeszcze nie robiłam
OdpowiedzUsuńAle pychotka, zapachniało latem... A ja bardzo się cieszę, że wiosna rozkwitła, można mnie spotkać z aparatem gdzieś w Rzeszowie...
OdpowiedzUsuńTo taka inna, lekka wersja jesiennego leczo. Fajny pomysł na pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo :) z kapustą jeszcze nigdy nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńCudna forsycja :)