poniedziałek, 9 kwietnia 2018

Pasta ze szpinakiem


Składniki :

  • 2 ugotowane jajka
  • ok. 8 dag szpinaku świeżego( niecałe opakowanie)
  • 5-6 ząbków czosnku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz czarny


Przygotowanie :
  1. Umyty osuszony szpinak podsmażyć na oleju z rozgniecionym czosnkiem- wystudzić
  2. Jajka i szpinak zmiksować, dodać do smaku sól i pieprz.


Pasta jest bardzo smaczna, a robi się ją bardzo szybko.
Używamy jej zamiast masła.


A podana w wytrawnych babeczkach może być propozycją na małe co nieco dla niespodziewanych gości :)


Do mojego ogrodu powoli wkracza wiosna :)


                                        Pomagam jak umiem, bo trochę się ociąga...

5 komentarzy:

  1. Z przepisu skorzystam bo bardzo lubimy szpinak.Pozdrawiam i słoneczka życzę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam szpinak, ale nigdy takiej pasty z jajkami nie robiłam, za to często łączę go z pleśniowym serem i zawsze z czosnkiem ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny przepis:) Uwielbiam szpinak:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Do mnie też przyszła :-) A szpinak mam jeszcze swój w zamrażarce, a nowy już w inspekcie!

    OdpowiedzUsuń
  5. No, proszę... jak można w łatwy sposób urozmaicić "smarowidełko" do pieczywa. Pysznie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...