Składniki :
- 2 ugotowane jajka
- ok. 8 dag szpinaku świeżego( niecałe opakowanie)
- 5-6 ząbków czosnku
- olej do smażenia
- sól, pieprz czarny
Przygotowanie :
- Umyty osuszony szpinak podsmażyć na oleju z rozgniecionym czosnkiem- wystudzić
- Jajka i szpinak zmiksować, dodać do smaku sól i pieprz.
Pasta jest bardzo smaczna, a robi się ją bardzo szybko.
Używamy jej zamiast masła.
A podana w wytrawnych babeczkach może być propozycją na małe co nieco dla niespodziewanych gości :)
Do mojego ogrodu powoli wkracza wiosna :)
Pomagam jak umiem, bo trochę się ociąga...
Z przepisu skorzystam bo bardzo lubimy szpinak.Pozdrawiam i słoneczka życzę.
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak, ale nigdy takiej pasty z jajkami nie robiłam, za to często łączę go z pleśniowym serem i zawsze z czosnkiem ;))
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis:) Uwielbiam szpinak:)
OdpowiedzUsuńDo mnie też przyszła :-) A szpinak mam jeszcze swój w zamrażarce, a nowy już w inspekcie!
OdpowiedzUsuńNo, proszę... jak można w łatwy sposób urozmaicić "smarowidełko" do pieczywa. Pysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń