Składniki :
- 2 jajka
- 350 g jogurtu naturalnego
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki jagód
- olej do smażenia
Przygotowanie :
- Jajka miksujemy z jogurtem, dodajemy przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia
- Masę mieszamy z częścią owoców
- Smażymy z obu stron po ok. 2 min. z każdej strony
- Posypujemy, cukrem pudrem i owocami.
Ciasto na ostatnie placuszki było dość gęste, dodałam ok. pół szklanki mleka ryżowego by ciasto było rzadsze.
Ale ogólnie ciasto jest gęste od samego początku.
Bardzo je lubię. Ja czasem robię placki na maślance :)
OdpowiedzUsuńOj narobiłaś mi smaczku, a właśnie jestem przy porannej kawie ;))
OdpowiedzUsuńSuper przepis, a do tego łatwy. Lubię takie placuszki. Bardzo fajne zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie. :)
OdpowiedzUsuńJutro robię , bo mam ochotę na nie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkiego typu placuszki, te na pewno by mi posmakowały :-)
OdpowiedzUsuńJakie puchate :)
OdpowiedzUsuńmniam - pyszne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńdawno takich nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuń