środa, 30 maja 2018

Kasza bulgur z indykiem w sosie


Składniki :

  • kasza bulgur - ugotwać wg przepisu
  • ok. 30 dag mięsa z indyka np. filet
  • cebula
  • keczup pikantny
  • sól, ewentualnie cukier
  • pieprz czarny, majeranek


Przygotowanie :

  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić dość drobno
  2. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć mięso, potem cebulę
  3. Do garnuszka z ok. 1/2 l wody wrzucić mięso i cebulę, gotować, dodać liść laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, posolić w końcowym etapie gotowania
  4. Gdy mięso miękkie dodać kilka łyżek keczupu ( u mnie ostrego), szczyptę pieprzu czarnego i majeranku ( wymieszać ), ewentualnie zrobić zasmażkę z mąki - dodać i gotować chwilę.

Podałam do kaszy, ale z ziemniakami też będzie smacznie.

6 komentarzy:

  1. Sos z dodatkiem keczupu to fajny pomysł. Chętnie spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie się prezentuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniała propozycja na pyszny obiad. Kasza bulgur to moja ulubiona. Idealnie się do indyka nadaje :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...