Składniki :
- kasza bulgur - ugotwać wg przepisu
- ok. 30 dag mięsa z indyka np. filet
- cebula
- keczup pikantny
- sól, ewentualnie cukier
- pieprz czarny, majeranek
Przygotowanie :
- Mięso umyć, osuszyć i pokroić dość drobno
- Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć mięso, potem cebulę
- Do garnuszka z ok. 1/2 l wody wrzucić mięso i cebulę, gotować, dodać liść laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, posolić w końcowym etapie gotowania
- Gdy mięso miękkie dodać kilka łyżek keczupu ( u mnie ostrego), szczyptę pieprzu czarnego i majeranku ( wymieszać ), ewentualnie zrobić zasmażkę z mąki - dodać i gotować chwilę.
Podałam do kaszy, ale z ziemniakami też będzie smacznie.
Pyszny obiadek☺
OdpowiedzUsuńSos z dodatkiem keczupu to fajny pomysł. Chętnie spróbuję:)
OdpowiedzUsuńPożywnie :)
OdpowiedzUsuńpyszne mięsko w sosie :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :-)
OdpowiedzUsuńWspaniała propozycja na pyszny obiad. Kasza bulgur to moja ulubiona. Idealnie się do indyka nadaje :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie. Fantastyczny przepis!
OdpowiedzUsuń