Domowe lody jogurtowe z jeżynami
Składniki :
- ok. 30 dag lekko zmrożonych jeżyn
- 200 g jogurtu typu greckiego
- 3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie :
- Jogurt i umyte jeżyny mrozić przynajmniej przez godzinę w zamrażalniku
- Owoce i jogurt połączyć, dodać cukier i miksować choć prze 3 min.
- Podawać zaraz po przygotowaniu, jeśli wolimy bardziej zmrożone to włożyć ponownie do zamrażalnika.
Smacznego.
Domowe lody smakują nalepiej :)
OdpowiedzUsuńJak pięknie wyglądają i muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPycha! ;))
OdpowiedzUsuńJeżyny uwielbiam!
OdpowiedzUsuńW taką pogodę akurat :)
OdpowiedzUsuńPyszności ☺
OdpowiedzUsuńBardzo lubie takie domowe lody :)
OdpowiedzUsuńPyszny! Muszę wypróbować, zwłaszcza, że to nie koniec upałów :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Bardzo lubię jeżyny,a teraz jest na nie pora. Muszę wypróbować ten przepis.Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńNie lubię lodów, ale takimi bym nie pogardziła :)
OdpowiedzUsuń