Składniki :
- ok. 60 dag szynki z dzika
- ok.40 dag tłustego boczku
- 2 jajka
- 25 dag pieczarek
- 1 duża cebula
- sól, pieprz czarny, mielona papryka czerwona
- 3 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
- Mięso zmielić, dodać przesmażoną cebulę z pieczarkami ( gdy lekko przestygnie), przeciśnięty czosnek
- Dodać żółtka, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i papryką- wymieszać
- Białka ubić na pianę, dodać do całości, wszystko dobrze wyrobić
- Przełożyć do foremki wyłożonej folią aluminiową
- Piec w temp. 180-190*C przez co najmniej 1 godz.
Musi być pyszny! Bardzo lubię dziczyznę ;)) pozdrawiam serdecznie ;)
OdpowiedzUsuńRaz w życiu jadłem klopsa, nikt z mojego otoczenia nie umie go robić. Tęsknie za tym smakiem <3
OdpowiedzUsuńUla z miłą chęcią bym zjadła takie pyszności tu u ciebie zapraszam do mnie pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń