poniedziałek, 3 grudnia 2018

Pasta z orzechami i czerwoną fasolą

Składniki :
  • małe opakowanie czerwonej fasoli Bonduelle 170 g
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 6 sztuk pomidorów suszonych w oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny, u mnie z połowy średniej cytryny


Przygotowanie :
  1. Osączoną fasolę i suszone pomidory zmiksować
  2. Orzechy można zmielić w młynku do kawy, czosnek przecisnąć przez praskę
  3. Składniki połączy, dodać do smaku sok z cytryny, ewentualnie 2 łyżki oleju od pomidorów - zmiksować.

8 komentarzy:

  1. Czytałam o podobnej paście ale nigdy nie jadłam. Ciekawa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasta w moich klimatach :) Oj już ją sobie wyobrażam na tostach!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Powinnam sie przekonać do takich past i zacząc je robić. Wszystko przede mną. Pozdrawiam Uleńko 😊

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki ciekawy pomysł! Nigdy takiej pasty nie jadłam, narobiłaś mi apetytu :))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...