poniedziałek, 4 lutego 2019

Leczo z pieczarkami, brokułem i makaronem ryżowym


Składniki :

  • mały brokuł
  • 20 dag pieczarek
  • mała cebula
  • 4 łodygi selera naciowego
  • mały słoik sosu chińskiego( łowicki)
  • mała puszka cieciorki konserwowej i kukurydzy
  • natka pietruszki, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • makaron ryżowy

Przygotowanie:

  1. Cieciorkę, kukurydzę osączyć
  2. Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu
  3. Cebulkę, seler pokroić w kostkę
  4. Umyte pieczarki obgotować w lekko posolonej i zakwaszonej octem wodzie, osączyć, po ostudzeniu pokroić w dość grube plasterki
  5. Brokuł również lekko obgotować, podzielić na małe różyczki
  6. Cebulę, ząbki obranego czosnku i seler lekko obsmażyć na oleju
  7. Do garnka przełożyć sos chiński, a do niego cieciorkę, kukurydzę, cebulę z selerem i czosnkiem, pieczarki i brokuł, delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, postawić na ogniu i zagotować całość
  8. Na talerz wykładamy makaron, leczo i posypujemy natką.

15 komentarzy:

  1. Wszystkie składniki trafiają w mój gust. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  2. Cześć Urszula :) bardzo smakowite danie ❤

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno jest dobre i wygląda świetnie.Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo w moj gust, pychówka, zapisuję przepis 👍👍👍cieplutko pozdrawiam 💞

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawa opcja! Brzmi pysznie :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda przepysznie! Jestem pewna, że tak też smakuje :)
    aż się człowiek głodny robi! wspaniały przepis :)
    Pozdrawiam ciepło ♡

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo ciekawe leczo, takiego jeszcze nie jadłam :D
    Pozdrawiam ciepło, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda wspaniale. To coś dla mnie. Dzięki za przepis, bo wkrótce go wykorzystam. Pozdrawiam:):):)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie pyszne, je się oczami :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wykluczyłabym tylko selera naciowego bo niestety w domu jem go tylko ja i mąż reszta go nie toleruje. :(

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię takie potrawy. Świetny przepis.:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...