Składniki :
- mały brokuł
- 20 dag pieczarek
- mała cebula
- 4 łodygi selera naciowego
- mały słoik sosu chińskiego( łowicki)
- mała puszka cieciorki konserwowej i kukurydzy
- natka pietruszki, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- makaron ryżowy
Przygotowanie:
- Cieciorkę, kukurydzę osączyć
- Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu
- Cebulkę, seler pokroić w kostkę
- Umyte pieczarki obgotować w lekko posolonej i zakwaszonej octem wodzie, osączyć, po ostudzeniu pokroić w dość grube plasterki
- Brokuł również lekko obgotować, podzielić na małe różyczki
- Cebulę, ząbki obranego czosnku i seler lekko obsmażyć na oleju
- Do garnka przełożyć sos chiński, a do niego cieciorkę, kukurydzę, cebulę z selerem i czosnkiem, pieczarki i brokuł, delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, postawić na ogniu i zagotować całość
- Na talerz wykładamy makaron, leczo i posypujemy natką.
Wszystkie składniki trafiają w mój gust. Pychota.
OdpowiedzUsuńCześć Urszula :) bardzo smakowite danie ❤
OdpowiedzUsuńTakie nietypowe leczo :D
OdpowiedzUsuńŁukaszu, ale bardzo smaczne, polecam:D
UsuńNa pewno jest dobre i wygląda świetnie.Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńBardzo w moj gust, pychówka, zapisuję przepis 👍👍👍cieplutko pozdrawiam 💞
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńCiekawa opcja! Brzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wygląda tak wiosennie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Jestem pewna, że tak też smakuje :)
OdpowiedzUsuńaż się człowiek głodny robi! wspaniały przepis :)
Pozdrawiam ciepło ♡
Bardzo ciekawe leczo, takiego jeszcze nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
Wygląda wspaniale. To coś dla mnie. Dzięki za przepis, bo wkrótce go wykorzystam. Pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńJakie pyszne, je się oczami :-)
OdpowiedzUsuńWykluczyłabym tylko selera naciowego bo niestety w domu jem go tylko ja i mąż reszta go nie toleruje. :(
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie potrawy. Świetny przepis.:)
OdpowiedzUsuń