Składniki :
- rzodkiewki
- słona woda
- przyprawy takie jak do kiszenia ogórków
Przygotowanie:
- Odcięte od liści rzodkiewki umyć
- Przygotować solankę w proporcji 1 łyżka soli na litr wody
- Rzodkiewki włożyć do słoja przekładając czosnkiem, koprem, chrzanem, ziarnami pieprzu, liściem laurowym
- Ułożone w słoju rzodkiewki zalewać solanką i zakręcić słoik.
Przepis znalazłam u Marzyni Mamci. Dziękuję za pomysł :)
Jak dla mnie smaczne są rzodkiewki ukiszone właśnie po tygodniu, te nie dokiszone są za jak dla mnie za łagodne :)ale może to zależy od rodzaju rzodkiewek.
Jak dla mnie smaczne są rzodkiewki ukiszone właśnie po tygodniu, te nie dokiszone są za jak dla mnie za łagodne :)ale może to zależy od rodzaju rzodkiewek.
Przyznam, że nie jadłam jeszcze takich kiszonych rzodkiewek.
OdpowiedzUsuńRobiłam takie różne kiszone warzywka, pyszne są:)
OdpowiedzUsuńAle to wygląda! Jak samo zdrowie w słoiczku :-) I zdjęcia są przepiękne. Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńUlu, skusiłaś mnie tymi kiszonymi rzodkiewkami, muszą smakować wybornie! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na to , że można kisić rzodkiewki . Jednak całe życie człowiek się uczy. Udanego dnia 😁
OdpowiedzUsuńKiszone rzodkiewki są przepyszne !!! Przygotowuję je od czasu do czasu. Pychotka !!!
OdpowiedzUsuńNigdy nie kisiłam rzodkiewki :)
OdpowiedzUsuńmiałam kiedyś okazję kosztować kiszone rzodkiewki i były przepyszne :)
OdpowiedzUsuńO proszę. Pierwszy raz widzę kiszone rzodkiewki
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam kiszonych rzodkiewek...
OdpowiedzUsuń