środa, 3 lipca 2019

Kiszone rzodkiewki


Składniki :

  • rzodkiewki
  • słona woda
  • przyprawy takie jak do kiszenia ogórków


Przygotowanie:
  1. Odcięte od liści rzodkiewki umyć
  2. Przygotować solankę w proporcji 1 łyżka soli na litr wody
  3. Rzodkiewki włożyć do słoja przekładając czosnkiem, koprem, chrzanem, ziarnami pieprzu, liściem laurowym
  4. Ułożone w słoju rzodkiewki zalewać solanką i  zakręcić słoik.

Przepis znalazłam u Marzyni Mamci. Dziękuję za pomysł :)
Jak dla mnie smaczne są rzodkiewki ukiszone właśnie po tygodniu, te nie dokiszone są za jak dla mnie za łagodne :)ale może to zależy od rodzaju rzodkiewek.



11 komentarzy:

  1. Przyznam, że nie jadłam jeszcze takich kiszonych rzodkiewek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam takie różne kiszone warzywka, pyszne są:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale to wygląda! Jak samo zdrowie w słoiczku :-) I zdjęcia są przepiękne. Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ulu, skusiłaś mnie tymi kiszonymi rzodkiewkami, muszą smakować wybornie! Pozdrawiam! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wpadłabym na to , że można kisić rzodkiewki . Jednak całe życie człowiek się uczy. Udanego dnia 😁

    OdpowiedzUsuń
  6. Kiszone rzodkiewki są przepyszne !!! Przygotowuję je od czasu do czasu. Pychotka !!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie kisiłam rzodkiewki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. miałam kiedyś okazję kosztować kiszone rzodkiewki i były przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. O proszę. Pierwszy raz widzę kiszone rzodkiewki

    OdpowiedzUsuń
  10. Nigdy nie jadłam kiszonych rzodkiewek...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...