środa, 14 sierpnia 2019

Kotlety z boczniaków


Moje kotlety wyszły bardzo delikatne w smaku, były b. smaczne.



Składniki :

  • 25 dag boczniaków
  • mała cebula
  • 1 gotowane jajo
  • 1 surowe jajko
  • bułka tarta
  • połowa kostki rosołowej
  • sól, pieprz czarny, papryka mielona ostra

Przygotowanie:
  1. Umyte grzyby wrzucić na wrzątek z kostką rosołową, gotować chwilę
  2. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażyć na oleju
  3. Jajko ugotować
  4. Obgotowane grzyby, jajko, cebulę zblendować, wbić surowe jajko, dodać sól, pieprz. paprykę oraz tyle bułki tartej by uzyskać konsystencję masy podobnej do mielonych kotletów mięsnych
  5. Mokrą ręką formować małe kotlety, obtaczać w mące. smażyć na gorącym oleju.

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...