Składniki :
- 25 dag boczniaków
- mała cebula
- 1 gotowane jajo
- 1 surowe jajko
- bułka tarta
- połowa kostki rosołowej
- sól, pieprz czarny, papryka mielona ostra
Przygotowanie:
- Umyte grzyby wrzucić na wrzątek z kostką rosołową, gotować chwilę
- Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażyć na oleju
- Jajko ugotować
- Obgotowane grzyby, jajko, cebulę zblendować, wbić surowe jajko, dodać sól, pieprz. paprykę oraz tyle bułki tartej by uzyskać konsystencję masy podobnej do mielonych kotletów mięsnych
- Mokrą ręką formować małe kotlety, obtaczać w mące. smażyć na gorącym oleju.
Muszą być pyszne! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńPoezja smaku :-) Super smaczne
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś, pyszne były, ale ostatnio nie ma ich u nas w sklepach...
OdpowiedzUsuńLubię... Tylko unikam smażonych potraw...
OdpowiedzUsuń