Składniki :
- połowa małej główki białej kapusty
- marchewka
- jabłko
- zielony ogórek
- mała cebula- niekoniecznie
Przygotowanie:
- Kapustę poszatkować i posypać solą, pozostawić na ok. 20 min, po tym czasie kapustę odcisnąć
- Dodać do niej startą marchewkę, jabłko i ogórek zielony, ewentualnie pokrojoną cebulę
- Składniki polać sosem z miodem i wymieszać .
Składniki na sos:
miód, sok z cytryny i oliwa.
Pozwól Uleńko, że tylko sobie mlasnę językiem... Oj, poprobowałabym... Serdeczności :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie jeżeli chodzi o miód do tej surówki.
OdpowiedzUsuńUwielbiam kapuściane suróweczki! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńJuż zapisuję.
OdpowiedzUsuńPycha, uwielbiam surówki z kapusty, a i miodowy vinegret często gości na moim stole :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, Agness:)
uwielbiam takie suróweczki
OdpowiedzUsuńSurówki zawsze smaczne :)
OdpowiedzUsuńNajlepsza do obiadu☺
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie surówki i na dodatek z miodkiem.:)
OdpowiedzUsuń