sobota, 17 sierpnia 2019

Surówka z białej kapusty z miodem


Jeśli ograniczamy cukier to zastąpmy go miodem.


Składniki :

  • połowa małej główki białej kapusty
  • marchewka
  • jabłko
  • zielony ogórek
  • mała cebula- niekoniecznie

Przygotowanie:
  1. Kapustę poszatkować i posypać solą, pozostawić na ok. 20 min, po tym czasie kapustę odcisnąć
  2. Dodać do niej startą marchewkę, jabłko i ogórek zielony, ewentualnie pokrojoną cebulę
  3. Składniki polać sosem z miodem i wymieszać .

Składniki na sos:
miód, sok z cytryny i oliwa.

9 komentarzy:

  1. Pozwól Uleńko, że tylko sobie mlasnę językiem... Oj, poprobowałabym... Serdeczności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe połączenie jeżeli chodzi o miód do tej surówki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kapuściane suróweczki! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha, uwielbiam surówki z kapusty, a i miodowy vinegret często gości na moim stole :D
    Pozdrawiam serdecznie, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam takie suróweczki

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię takie surówki i na dodatek z miodkiem.:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...