Składniki :
- ok. 1 kg karczku
- 1 cebula i jabłko
- sól, pieprz, majeranek
- gotowa przyprawa do mięs
Przygotowanie :
- Mięso umyć, posypać z obu stron pieprzem, przyprawą i majerankiem, na koniec solą
- Przełożyć do naczynia, obłożyć pokrojoną cebulą i jabłkiem
- Piec w temp. 180-190 *C. Moje mięso piekłam ok.50 min.
smakowite danie:)
OdpowiedzUsuńNie mialam nigdy kurczka z jablkiem :) ciekawy pomysl :)
OdpowiedzUsuńLubię pieczoną karkówkę. Z jabłkami na pewno jest
OdpowiedzUsuńdużo bardziej smaczna.
Pozdrawiam :)
Karczek to ulubione mięso mojego M. Z jabłkiem nie robiłam. Pozdrawiam cieplutko 💖
OdpowiedzUsuńW cebuli piekłam i wychodzi super mięciutkie i kruche mięsko. Z jabłkiem nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńWszędzie potworna suszą. Jeśli prognozy się sprawdzą to w środę deszcz podleje ogródek :) pozdrawiam😊🍀
Karkówki z jabłkiem jeszcze nie robiłam. Zapewne będzie okazja, bo teraz piekę dużo mięsiwa, głownie z przeznaczeniem na kanapkę. Fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńsuper i na obiad i do kanapki
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko!
OdpowiedzUsuńJa też nie robiłam z jabłkiem. A dla moich kwiatów łapiemy wodę "od kuchni" (dziennie to czasem i 4 wiaderka, szczególnie przy płukaniu) i dlatego jeszcze żyją :-(
OdpowiedzUsuńJa tez zbieram wodę np. z mycia warzyw do obiadu. A w ogrodzie mamy 2 duże pojemniki na deszczówkę. Oby tylko padało to niewiele nam umknie:)
UsuńMusiał być pyszny!
OdpowiedzUsuńNa pewno smaczne danie. M. byłby zachwycony.:)
OdpowiedzUsuń