Składniki :
- ok. 2-3 łyżek osączonych kaparów
- 5 liści umytych liści sałaty
- pęczek rzodkiewek
- połowa opakowania twarogu półtłustego w obsypce ziołowej (tj. 150 g) - Głuchów
- kilka suszonych pomidorów w oleju
- zielony ogórek, natka, koperek
- sól, pieprz
Przygotowanie :
- Umytą rzodkiewkę, ogórek i ser pokroić
- Sałatę porwać na kawałki, pomidory rozdrobnić
- Wszystkie składniki połączyć w misce, polać olejem od pomidorów, posolić i posypać pieprzem
- Dodać również pokrojoną natkę i świeży koperek- wymieszać.
Ze solą ostrożnie, bo kapary są już dość słone.
Taka sałatka wydaje mi się egzotyczna.
OdpowiedzUsuńCzy jadłam kiedyś kapary? Pewnie tak, bo mąż zapewne o to zadbał.
On lubi takie "inności" :)
Ach! Żeby dało się wziąć z monitora :D
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka :-)
OdpowiedzUsuńKapary fajnie zaostrzają smak!
OdpowiedzUsuńWszytko oki, tylko nie kapary, ale zastąpię karczochami. Też na "K" :)
OdpowiedzUsuń