piątek, 1 maja 2020

Sałatka z kaparami


Składniki :

  • ok. 2-3 łyżek osączonych kaparów
  • 5 liści umytych liści sałaty
  • pęczek rzodkiewek
  • połowa opakowania twarogu półtłustego w obsypce ziołowej (tj. 150 g) - Głuchów
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • zielony ogórek, natka, koperek
  • sól, pieprz 


Przygotowanie :
  1. Umytą rzodkiewkę, ogórek i ser pokroić 
  2. Sałatę porwać na kawałki, pomidory rozdrobnić
  3. Wszystkie składniki połączyć w misce, polać olejem od pomidorów, posolić i posypać pieprzem
  4. Dodać również pokrojoną natkę i świeży koperek- wymieszać.

                     Ze solą ostrożnie, bo kapary są już dość słone.



5 komentarzy:

  1. Taka sałatka wydaje mi się egzotyczna.
    Czy jadłam kiedyś kapary? Pewnie tak, bo mąż zapewne o to zadbał.
    On lubi takie "inności" :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach! Żeby dało się wziąć z monitora :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Kapary fajnie zaostrzają smak!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszytko oki, tylko nie kapary, ale zastąpię karczochami. Też na "K" :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...