Składniki :
- 2 szklanki mąki tortowej
- 5 jaj
- 3/4 szklanki oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- truskawki
Przygotowanie:
- Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia- przesiać
- Jaja utrzeć z cukrem
- Do utartych jaj wsypywać stopniowo mąkę z proszkiem - mieszać, wlać olej jeszcze raz dokładnie połączyć składniki
- Wylać na foremkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia
- Na wyrównanym cieście ułożyć połówki truskawek przekrojeniem do góry
- Piec w temp.180*C do suchego patyczka ( u mnie w prodiżu ok. 45 min.)
Kiedy tylko pojawią się jagody to upiekę ciasto wg tego prostego przepisu. Na pewno będzie smaczne tak jak to z truskawkami.
Na pewno pyszne, trzeba spróbować.
OdpowiedzUsuńuwielbiam to ciasto :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie proste przepisy!
proste pyszne ciasto
OdpowiedzUsuń