Składniki :
- ok.1 kg mięsa z dzika (polędwica i schab)
- 2 marchewki
- 1 spora cukinia
- 2 cebule, liść laurowy
- kilka ziaren jałowca i pieprzu czarnego
- tłuszcz do smażenia
- sól, mąka
Przygotowanie:
- Mięsa pokroiłam na dość małe i cienkie kawałki, otoczyłam je w mące
- Osmażyłam krótko na gorącym tłuszczu na patelni
- Przełożyłam do woka, podlałam wodą, przykryłam pokrywką i gotowałam mięsa z pieprzem, liściem oraz jałowcem do prawie do miękkości
- Obrane, pokrojone marchewki dodałam do prawie miękkiego mięsa, w następnej kolejności pokrojoną cukinię, a na końcu cebulę w plasterkach
- Doprawiłam do smaku solą, pieprzem mielonym.
Smacznego.
W moim ogrodzie.
Krzewuszka czyli weigela
Stokrotki
A to warzywnik mojej Córki.
To chyba sałata dębolistna.
Czekamy na bób...:)
Podobnie robię wszystkie mięsiwa. Twoja dziczyzna wygląda super. Pozdrawiam serdecznie 🌷🌺🌺🌺🌷
OdpowiedzUsuńDzik - to brzmi tak bardzo elegancko.
OdpowiedzUsuńUroczy masz ogród. Serdecznie pozdrawiam :)