sobota, 19 marca 2022

Sałatka biało-zielona z majonezem

 

Składniki :

  • mały brokuł
  • puszka groszku zielonego
  • 1 papryka zielona 
  • 4 jajka gotowane
  • 4 łodygi selera naciowego
  • sól, pieprz, majonez, natka pietruszki

Przygotowanie:
  1. Ugotowane i obrane jajka pokroić w kostkę, tak samo umyte łodygi selera i paprykę
  2. Groszek osączyć z zalewy
  3. Ugotować brokuł ( uważać by nie rozgotować) w lekko posolonej i ciut osłodzonej wodzie, ostudzić i podzielić na różyczki
  4. Wszystkie składniki ostrożnie wymieszać, posolić, dodać pieprz do smaku oraz majonez, posypać natką.
  A to chwalę się. To moja Córka umie tak pięknie ozdabiać babeczki :)








4 komentarze:

  1. Każda dziewczynka (a Martik ma 4 małe siostrzenice męża) marzy o takich babeczkach na swoich urodzinach. No śliczne i takie jakby... bajkowe? bajeczne? A ta pietruszka na sałatce wygląda jak czosnek niedźwiedzi - spojrzałam i się zdziwiłam, bo jeszcze nie wypuścił listków (przynajmniej u nas w górach). Pozdrowionka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Sałatka - na pewno pychota !!! Babeczka ozdobiona - to prawdziwe arcydzieło !!! Podziwiam i gratuluję córci zdolności !!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie myślałam o jakiejś zielonej sałatce na wiosnę. Twoja wygląda bardzo smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Witaj Ulu
    Dawno tu nie zaglądałam, A widzę że nadal bardzo tu pysznie.
    Wszystkie składniki lubię, ale ich nie mieszałam razem. Pora spróbować.
    Pozdrawiam wiosennie z moich zielonych stronek

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...