Składniki na farsz :
- ok.70 dag pieczarek
 - ok.szklanki ugotowanej drobnej kaszy
 - duża cebula
 - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek
 - tłuszcz do smażenia
 
- ok.1 szklanki mąki pszennej
 - 2/3 szklanki mleka
 - 2/3 szklanki zimnej wody
 - 3 duże jajka
 - szczypta soli
 - tłuszcz do smażenia
 
- Składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę, odstawić najlepiej do lodówki na 30 min.
 - Dobrą, nieprzywierającą patelnię natłuścić, rozgrzać i wylać niedużą porcję ciasta, smażyć z obu stron na rumiano, do wyczerpania masy
 - Pokrojone grzyby i cebulę przesmażyć- wystudzić
 - Do miksera wsypać ugotowaną kaszę oraz przesmażone grzyby- zmiksować
 - Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką
 - Na usmażone naleśniki nakładać cienko farsz i zwijać na zgrabne krokiety
 - Można ewentualnie obsmażyć je maczając w jajku i tartej bułce
 - Podawać najlepiej z czerwonym barszczem.
 
przepis na naleśniki z Moich Wypieków
Z kaszą jeszcze nie próbowałam, ale wyglądają smacznie <3
OdpowiedzUsuńNo widać, że pyszne :-) A dodanie kaszy do pieczarek pozwala zwiększyć ilość farszu i też jest zdrowsze dla żołądka. Super!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie krokiety. Coś pysznego!
OdpowiedzUsuńPołączenia naleśników z kaszą jeszcze nie próbowałam. Tanie i dobre na pewno danie. Pozdrawiam serdecznie 🌷🌷🌷🌷🌷🌷
OdpowiedzUsuńNaleśniki wolę na słodko.
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy przepis,
OdpowiedzUsuń