A to propozycja kolejnej sałatki...
Składniki :
- kulka sera mozzarella
- ok.50 g makaronu ryżowego
- sałat mix
- połowa zielonego ogórka
- pęczek rzodkiewek
- garść zielonych oliwek
- opcjonalnie połowa awokado- drobno pokroić
Przygotowanie:
- Ser rozerwać na małe kawałki
- Ryż przygotować wg instrukcji na opakowaniu
- Umyte rzodkiewki i ogórek pokroić na plasterki
- Oliwki przekroić na pół
- Na dno miseczki ułożyć część sałaty, przekładać poszczególnymi składnikami
- Wszystko delikatnie wymieszać i polać sosem.
Składniki na sos:
- miód, musztarda, sok z cytryny. Wymieszać w małym słoiczku.
Sałatki z makaronem ryżowym są zdrowe, sycące, ale i przepyszne, nic dziwnego, że teraz są na topie. Pychotka!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! ;)
Musi być bardzo leciutka i nawet bidny Martik bezglutenowiec może wykorzystać pomysł na sałatki z takim makaronem :-)
OdpowiedzUsuń