Prawie coś z niczego :)
Składniki:
- główka kapusty pekińskiej
- 1 duża marchew
- duże jabłko
- sól
Składni na sos:
- sok z cytryny
- oliwa
- miód
Przygotowanie:
- Umytą kapustę poszatkować, lekko oprószyć solą i ugnieść, marchew i jabłko obrać
- Marchew i jabłko zetrzeć na tarce
- Po kilku minutach kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, dodać marchew i jabłko - wymieszać
- Przygotować sos łącząc składniki i nim polać sałatkę, ale można iść na łatwiznę i dodać ze 2 łyżki majonezu
- Przed podaniem można posypać koperkiem
Gotowe; szybko i smacznie.
Świetny pomysł na surówkę. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką surówkę do obiadu.
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńKapusta pekińska moja ulubiona na sałatkę. Pozdrawiam serdecznie 🌷🌷🌷🌷
OdpowiedzUsuń