Pasta z avocado i czosnkiem
Składniki :
- 1 sztuka avocado
- główka czosnku
- ok. 10 sztuk pomidorów suszonych w oleju
- ok. 5 dag obranych orzechów włoskich, wcześniej namoczonych w wodzie
- ewentualnie czarny pieprz mielony
Przygotowanie:
- Obrane avocado zmiksować z obranymi ząbkami czosnku
- Dodać pomidory i osączone orzechy -zmiksować
- Doprawić do smaku pieprzem, dodać oleju w których były pomidory by konsystencja pasty była dobra do smarowania.
Och ! To musi być coś pysznego ! Ostatnio bardzo, bardzo polubiłam awokado. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że nie jadłam jeszcze takiej pasty. Na pewno jest pyszna.
OdpowiedzUsuńKoniecznie znajdę czas na wypróbowanie Twojego przepisu - wydaje się być prosty i szybki. Miłej niedzieli😊
OdpowiedzUsuńA ja tym razem odpuszczę,bo nie lubię awokado.
OdpowiedzUsuń