Składniki :
- rukola
- pomidorki daktylowe
- pęczek rzodkiewek
- duża gruszka
- pestki dyni
- mała czerwona papryka
Przygotowanie:
- Na dno salaterki układamy część umytej rukoli
- Na rukolę kroimy kolejno część papryki, obraną gruszkę, rzodkiewki i pomidorki
- Na wierzch znów dajemy rukolę i kolejną warstwę warzyw
- Posypujemy uprażonymi i wystudzonymi pestkami dyni
- Tuz przed podaniem polewamy sosem z musztardy, oleju, miodu i soku z cytryny.
Urszulko, wyszło wykwintnie :-)
OdpowiedzUsuńDobór składników gwarantuje sukces tej sałatki 🙂
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda. Już jestem ciekawa jej smaku. Uwielbiam gruszki.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam majem w kwietniu
Uwielbiam połączenie rukoli z gruszką i pomidorkami, nigdy nie robiłam z rzodkiewką, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
Mniam, uwielbiam takie sałatki!
OdpowiedzUsuń