Składniki :
- ok. 500 g mielonego mięsa
- ok. 250 g świeżych, surowych pieczarek
- 2 jajka
- cebula
- 2- 3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz mielony czarny, cebula, papryka mielona ostra
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
- Umyte pieczarki zetrzeć na tarce
- Dodać do mięsa mielonego, dodać pokrojona drobno cebulę,wbić jajka, wsypać bułkę oraz przyprawy- dokładnie wyrobić na jednolitą masę
- Smażyć z obu stron na złoty kolor po obtoczeniu w tartej bułce.
Jeśli wydaje się nam, że może nie do końca przesmażyły się w środku to zawsze można ugotować je krótko w sosie pieczarkowym ( ja wykorzystałam ogonki grzybów i zrobiłam kotlety ostatecznie w sosie).
A tu znajdziecie przepis na sos
Z pieczarką jeszcze nie robiłam - mąż za grzybami nie przepada 😀 na drobnej zetrę zobaczę czy wyczuje bo jestem ciekawa smaku 😏 pozdrawiam
OdpowiedzUsuń