Składniki :
- ok. 30 dag dobrej kapusty kiszonej ( nie octowanej!)
 - duże jabłko
 - 2-3 kiszone ogórki
 - 3-4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, nie rafinowanego
 
Przygotowanie:
- Kapustę pokroić drobno na desce, przełożyć do miski
 - Jabłko obrać ze skórki, zetrzeć, dodać do kapusty, to samo zrobić z ogórkami
 - Wymieszać, posypać lekko pieprzem, skropić olejem, wymieszać ponownie.
 
Lubię surówkę z kapusty kiszonej ,w tej formie jeszcze nie robiłam, czas spróbować, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie końcówką marca
Coś nowego, chociaż takie proste. Bo ja z ogórkiem kiszonym jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuń