Składniki :
- mięso z rosołu
- ok.30 dag wątróbki drobiowej
- 2 gotowane jajka
- 2 świeże jajka
- cebula
- marchewka z rosołu
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz, papryka mielona ostra
Przygotowanie:
- Wątróbkę krótko ugotować z cebulą w lekko posolonej wodzie, odcedzić i wystudzić
- Mięso z rosołu rozdrobnić
- Mięso, wątróbkę, ugotowane jajka oraz cebulę i marchewkę zmielić
- Do mięsa dodać roztrzepane jajka, dokładnie wymieszać
- Doprawić przyprawami do smaku
- Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, posypać z wierzchu papryką
- Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez ok. 35-40 min.
Mnie smakował lepiej od tych jakie czasem kupowałam w sklepie :)
Ten przepis pozostanie ze mną na dłużej..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz