piątek, 21 listopada 2025

Pasztet z mięsa rosołowego i wątróbki drobiowej

 


Składniki :

  • mięso z rosołu
  • ok.30 dag wątróbki drobiowej
  • 2 gotowane jajka
  • 2 świeże jajka
  • cebula
  • marchewka z rosołu
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz, papryka mielona ostra


Przygotowanie:
  1. Wątróbkę krótko ugotować z cebulą w lekko posolonej wodzie, odcedzić i wystudzić
  2. Mięso z rosołu rozdrobnić
  3. Mięso, wątróbkę, ugotowane jajka oraz cebulę i marchewkę zmielić 
  4. Do mięsa dodać roztrzepane jajka, dokładnie wymieszać
  5. Doprawić przyprawami do smaku
  6. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, posypać z wierzchu papryką
  7. Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku przez ok. 35-40 min.

                    Mnie smakował lepiej od tych jakie czasem kupowałam w sklepie :)
                Ten przepis pozostanie ze mną na dłużej..   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...