środa, 29 lutego 2012

Studencka zapiekanka z patelni







Składniki:

  • 25 dag makaronu rurki
  • pół cebuli
  • słoninka ewentualnie olej
  • 1 kiełbaska
  • 20 dag sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
  1. Najpierw należy ugotować makaron.
  2. Na patelni topimy pokrojoną w kosteczkę słoninkę ewentualnie olej.Gdy tłuszcz na patelni będzie miał odpowiednią temperaturę wrzucamy pokrojoną w kosteczkę kiełbaskę.Podsmażamy ją.
  3. Następnie dorzucamy posiekaną cebulkę. Smażymy dopóki dopóty cebulka nie zarumieni się.
  4. Potem  na patelnie wrzucam makaron ugotowany i podsmażam z cebulka i kiełbaską.
  5. Na koniec wierzch potrawy przykrywamy plastrami sera żółtego i przykrywamy pokrywką. 
  6. Po roztopieniu sera danie jest gotowe do jedzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...