Jest to na tyle szybkie danie , że warto polecić ją osobom , które lubią pieczarki i nie mają zbyt wiele czasu na przesiadywanie w kuchni. A jednak muszą coś sobie same "upichcić :)
Składniki:
- 40 - 50 dag pieczarek
- 2 jajka
- mała cebulka
- 10 - 15 dag bułki tartej
- olej, sól ,
- pieprz , maggi w płynie -parę kropel
Przygotowanie:
- Pieczarki myjemy i kroimy na bardzo drobno
- Obraną cebulę przesmażamy na oleju ( nie przypalić !)
- Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i razem smażymy , często mieszając , aż pozbędziemy się wody
- Po przestygnięciu dodajemy jajka, sól , pieprz , maggi i całość dobrze mieszamy
- Dodajemy tartej bułki tyle by uzyskać masę , z której da się zrobić ścisłe kotlety
- Bierzemy tyle masy , by wyrobić jeden nie za duży kotlet
- Obtaczamy każdy w tartej bułce
- Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
smaczniutko :)
OdpowiedzUsuńPS. Warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia.:)
weryfikacja wyłączona:) pozdrawiam
UsuńSmak jeszcze z dzieciństwa! Całe wieki nie jadłam...
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)
Przepis idealny dla mnie - uwielbiam pieczarki :)
OdpowiedzUsuń