Składniki:
- połowa małej główki białej kapusty
- mała cebulka czerwona , ale niekoniecznie- może być biała
- połowa dużego zielonego ogórka
- sól, pieprz ,sok z cytryny , cukier
- oliwa z kukurydzy
Przygotowanie:
- Kapustę drobno poszatkować i trochę posolić - zostawić na 10 min.
- Po tym czasie wycisnąć do innego naczynia
- Obraną cebulę drobno pokroić (można zetrzeć na drobnych oczkach wprost do odciśniętej kapusty)
- Ogórka ścieramy też do miski z kapustą
- Wszystko dobrze mieszamy
- Doprawiamy pieprzem mielonym, cukrem ,sokiem z cytryny oraz oliwą
- Spora ilość natki doda surówce pięknego wyglądu i jeszcze lepszego smaku.Można z wierzchu posypać ziarnami słonecznika
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz