wtorek, 20 marca 2012

Surówka z zielonym ogórkiem



Jest to surówka do  wykonania w  bardzo szybkim tempie, a smakuje wyśmienicie :)

Składniki:
  • połowa małej główki białej kapusty
  • mała cebulka czerwona , ale niekoniecznie- może być biała
  • połowa dużego zielonego ogórka
  • sól, pieprz ,sok z cytryny , cukier
  • oliwa z kukurydzy
Przygotowanie:
  1. Kapustę drobno poszatkować i trochę posolić - zostawić na 10 min.
  2. Po tym czasie wycisnąć do innego naczynia
  3. Obraną cebulę drobno pokroić (można zetrzeć na drobnych oczkach wprost do odciśniętej kapusty)
  4. Ogórka ścieramy też do miski z kapustą
  5. Wszystko dobrze mieszamy 
  6. Doprawiamy pieprzem mielonym, cukrem ,sokiem z cytryny oraz oliwą
  7. Spora ilość natki doda surówce pięknego wyglądu i jeszcze lepszego smaku.Można z wierzchu posypać ziarnami słonecznika
 Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...